SMF – studiemotiverande folkhögskolekurs

SMF – studiemotiverande folkhögskolekurs

På SMF får du möjligheten att pröva på folkhögskola och hitta din väg till studier eller arbete.

Praktiska detaljer

Kurstyp: Studiemotiverande folkhögskolekurs
Språk: Svenska
Studieort: Östra Grevie
Kursstart: Löpande antagning
Terminskostnad: Nej
SMF – studiemotiverande folkhögskolekurs

Utbildningens innehåll

Ibland upplevs det som svårt att veta vad man vill utbilda sig till eller jobba med, särskilt när man av olika anledningar står inför vägval och möjligheter i livet. På vår studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) stöttar vi dig att hitta den väg som passar just dig. För den finns, det garanterar vi.  

Vi gör det genom att låta dig testa dina idéer, utveckla sådant du brinner för och undersöka om dina intressen kan bli ditt arbete. Under kursen får du möjlighet att träffa olika företag när vi är ute på studiebesök, se spännande och lärorika föreläsningar samt besöka olika skolor. 

Motivation är enkelt beskrivet lusten att göra saker, och det är just den vi vill hitta och främja. Målet med kursen är att du hittar din motivation och genom den når dina mål. Detta tror vi att du gör genom att göra egna aktiva val, se dina olika möjligheter och våga testa dina idéer.  

På kursen kommer vi att arbeta både individuellt och i grupp och utbilda dig inom bland annat retorik, CV-skrivning, personligt ledarskap och arbetsmarknadskunskap. Vi kommer också att fördjupa oss i utbildningsdjungelns alla delar.  

Sammantaget kommer kursen att erbjuda dig alla verktyg som behövs för att ta dig närmare ditt mål och leda dig själv till din önskade framtid. 

Utbildningsinnehåll

 • Språk- och kommunikationsarbete 
 • Studie- och yrkesvägledning 
 • Arbetsmarknadskunskap 
 • Personligt ledarskap 
 • Självkännedom 
 • Grundläggande datorkunskap 
 • Samhällskunskap 
SMF – studiemotiverande folkhögskolekurs

Utbildningens mål

 • Att du hittar lust och motivation till att börja studera eller arbeta. 
 • Att du blir bättre rustad för ett inträde eller återinträde på arbetsmarknaden. 
 • Att du r bättre kunskaper om dig själv, vad du vill och hur du fattar dina beslut.  
 • Att du upplever en ökad motivation och tro på dig själv.

Hur vi jobbar

 • Små grupper – gruppdynamik 
 • Individuella samtal 
 • Individanpassa– kursen utformas efter deltagarnas behov och målsättningar 
 • Fokus på självkännedom – varför gör jag som jag gör och hur skulle jag annars kunna göra?” 
 • I samarbete med omvärlden 
 • Med mål och delmål

 

På SMF hos oss på Östra Grevie arbetar vi i små grupper där vi lär oss av och med varandra. Gruppdynamiken är viktig. Vi utformar kursen efter de deltagare vi har och vilka deras målsättningar är, vilket betyder att ingen termin med SMF är helt den andra lik.  

Individuella samtal utgör en viktig del av kursen, eftersom det är då vi sätter agendan för din tid hos oss. Mycket fokus ligger på självkännedom, där vi jobbar med frågor som “varför gör jag som jag gör, och hur skulle jag annars kunna göra?”. Vi sätter upp mål och delmål tillsammans, och arbetar fram verktyg för att kunna nå dem. Vilka förändringar krävs? Vad kan bli bättre? Utifrån dessa frågor tar vi oss an dina mål.  

Vi ser även till att kursen utförs i samarbete med omvärlden. Vi träffar olika företag på studiebesök, ser lärorika föreläsningar samt besöker olika skolor. 

  

SMF – studiemotiverande folkhögskolekurs

Att studera i Östra Grevie

Östra Grevie folkhögskola är vackert belägen på den skånska slätten. Här finns den över 100 år gamla huvudbyggnaden, omgiven av olika mindre byggnader som tillkommit under åren. Här finns även ett stort internat med ca. 65 rum, med tillgång till en restaurang av absolut toppklass!

Röster om utbildningen

Jag tycker att SMF har varit väldigt bra och givande eftersom SMF har hjälpt mig med att hitta jobb och aktiviteter som passar mina förutsättningar och intressen. Jag har lärt mig mycket om olika jobb och fått upp ögonen för jobb som jag inte visste om innan, och jag tycker det är bra att vi har tittat på så många olika alternativ. Jag gillar också gemenskapen som gruppen har haft när vi exempelvis har varit på skolan och ätit tillsammans".

SMF – studiemotiverande folkhögskolekurs

Hur ansökan går till

Är du intresserad av att gå vår SMF, kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen. Du är såklart även välkommen ut på studiebesök, bara kontakta oss så bokar vi in en tid. 

Antagningsvillkor​

Ingen särskild behörighet krävs

I din ansökan ska du bifoga:

Kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen för mer information.

Här hittar du mer information om att söka till oss på Östra Grevie.

Skip to content