Allmän kurs – Grundskolekurs för vuxna – Malmö

Allmän kurs – grundläggande grundskolenivå är en utbildning som ger dig behörighet på grundläggande nivå, så att du kan söka vidare till gymnasiet. Här studerar du med andra vuxna i en hemtrevlig miljö, och vi fokuserar extra på svenska språket om du behöver det.

Allmän kurs – Grundskolekurs för vuxna – Malmö

Allmän kurs – grundläggande grundskolenivå är en utbildning som ger dig behörighet på grundläggande nivå, så att du kan söka vidare till gymnasiet. Här studerar du med andra vuxna i en hemtrevlig miljö, och vi fokuserar extra på svenska språket om du behöver det.

Praktiska detaljer

Kurstyp: Allmän kurs – grundläggande grundskolenivå
Längd: Varierar beroende på deltagarens behov – minst två terminer
Språk: Svenska
Studieort: Malmö
Kursstart: Januari och augusti
CSN-berättigad: Ja
Terminskostnad: 500kr/termin
Ansökan stänger/stängde: 31/5
Internat: Nej

Följ oss på Instagram

Alltid läge för fest! Här firar vi vår skolassistent Martas och vår lärare Elmas födelsedagar!
40 1
Blodomloppet - en lång tradition som blivit större med åren. I år med deltagare från flera av våra utbildningar i ett ☀️ Malmö- tack alla som kom och delade den här kvällen med oss.
35 1
Vi bryr oss om varandra. #folkhögskolanbildarsverige
20 0
Allmän kurs – Grundskolekurs för vuxna – Malmö

Utbildningens innehåll

Allmän kurs – grundläggande grundskolenivå passar dig som saknar grundläggande behörighet på grundskolenivå, behöver komplettera några ämnen eller bara friska upp dina grundkunskaper för att förbereda dig inför att studera vidare.  

Hos oss läser du in din behörighet i en hemtrevlig och kreativ miljö på Persborgstorget i Malmö. Du har nära kontakt med dina lärare, och när du börjar din utbildning hos oss sätter ntillsammans upp en individuell studieplan så att du ska nå dina mål.  

Du går i en klass med andra deltagare som befinner sig på samma nivå som du, och består av personer i alla möjliga åldrar och som kommer från världens alla hörnVåra lärare är utbildade för att arbeta med vuxna studerande, och vi fokuserar på svenska språket för de som behöver. 

Du studerar på heltid alla dagar i veckan, och läser ämnena svenska eller svenska som andraspråk, samhällskunskap, matematik, engelska, SO och naturkunskap. 

Utbildningsinnehåll

 • Svenska 
 • Engelska 
 • Matematik 
 • Naturkunskap 
 • Samhällskunskap 
 • SO (religion, historia, geografi) 
 • Läsförståelse och läsning av skönlitteratur 
 • Muntliga diskussioner 
 • Grammatik 
 • Digitala läromedel 
 • Studiebesök och utflykter (både i och utanför Malmö)   

Följ Östra Grevie på Instagram

Lyssna på kursdeltagaren Carin och läs på Sveriges ledande lärarassistentutbildning och få nödvändiga kunskaper för att göra en insats i skolan. Två terminers heltidsstudier med 10 veckors praktik förbereder dig för ett roligt och utmanande jobb i skolans värld.Sista ansökningsdag 31/5 🚨Kurstyp: YrkesutbildningLängd: 2 terminerSpråk: SvenskaStudieort: Östra GrevieKursstart: AugustiCSN-berättigad: JaÖstra Grevie folkhögskola är en del av det nationella nätverket FLiS – Folkhögskola med Lärarassistentutbildning i Samverkan (Nationell kvalitétsmärkning).Välkommen med din ansökan 💜#lärarassistent #praktik #elevassistent #folkbildning #folkhögskola #väljfolkhögskola #östragreviefolkhögskola #östragrevie
Östra Grevie folkhögskola sprang blodomloppet!Det ytterst välklädda ”Team Östra Grevie” deltog i Blodomloppet i år igen! Iklädda vackra lila t-shirts med vår logotyp, väckte vi förstås uppmärksamhet redan vid startlinjen av kommentatorn:”Alla från Östra Grevie – upp med handen” ✋Sedan frågade han om det fanns folk från andra folkhögskolor. Han berättade att han själv har gått på Skurups eminenta folkhögskola. Varpå han avrundade med följande uttalande i högtalarsystemet: ”ALLA SKA GÅ PÅ FOLKHÖGSKOLA NÅGON GÅNG I LIVET!”Vi håller självklart med 💜Hur loppet gick för Östra Grevie? Ja jo.. det viktigaste är väl att delta? 😬(Skojar! Det gick jättebra!)Blodomloppets syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. 💪💪💪 @blodomloppetmalmo #blodomloppet #blodomloppetmalmö #folkhögskolanbildarsverige #malmö #folkhögskola #väljfolkhögskola #skånesfolkhögskolor #östragreviefolkhögskola
Från Mogadishu till Malmö – efter tio terminer på Östra Grevie folkhögskola i Malmö och lika många år i Sverige tar Naimo Nur Mohamed studenten i vår.– Skolan har blivit en del av mig, den har format mig som person och här har jag fått vänner för livet.Hon kommer sakna gemenskapen, skolfesterna, utflykterna, klasskamraterna och lärarna. Skolan har varit en trygghet i livet, en plats dit Naimo alltid har återvänt. Hon har bott på olika platser i Malmö, oftast ensam, och har haft flera jobb: dels som undersköterska inom äldrevården, dels som personlig assistent. Nu har hon sagt upp sig efter sex år inom äldreomsorgen. Hon vill vidare i livet.– Jag gjorde det för att känna hur det kändes. Känslan? Härlig och pirrig.Vad som händer nu, efter uppsägningen och studenten, vet hon inte. Idéerna är många och innehåller allt från att studera till sjuksköterska, läsa IT-säkerhet, bli klimataktivist eller Nobelpristagare.Naimo skrattar. Visst låter det kanske tokigt. Men hon är inte som alla andra, har aldrig varit. Naimo berättar att hon redan som liten flicka i Somalias huvudstad Mogadishu gick sin egen väg.Naimo lutar sig tillbaka och berättar:När solen gick ner somnade modern. Då gav sig Naimo ut för att sälja bensin. Hon älskade sina nattliga äventyr; dels för friheten, dels för pengarna. Innan hon kom hem i gryningen köpte hon vad hon behövde i butikerna; ofta frukt eller godis. Ingen la sig i hennes inköp eftersom de visste att Naimo hade stenkoll på pengar.Läs vidare på vår hemsida! Länk i bio ⤴︎#östragreviefolkhögskola #ög_porträtt #upplevfolkhögskola #skånesfolkhögskolor #väljfolkhögskola #utbildning #nyttjobb #folkhögskola #malmö #allmänkurs #folkhögskolanbildarsverige
Först tjocktarmscancer, därefter skelettcancer. Cancer och efterföljande operationer satte Alaa Al Shimarys studier på paus. Efter femton år är hon tillbaka i skolbänken, fast besluten om att uppfylla sin dröm om att bli barnmorska.Kväll i en lägenhet någonstans i Malmö. En fyrabarnsmamma sitter med huvudet nedsänkt i en bok. Boken upptar henne så pass att hon knappt hör stegen bakom sig. Det är ena sonen som har kommit för att säga god natt. Han sätter sig ned en stund bredvid sin mamma. Betraktar henne, ser på boken och frågar hur hon orkar studera så mycket. Hon svarar att det är för att hon tycker att det är intressant och viktigt. Sjukdomen har tagit flera år och mycket energi och nu är hon ivrig att komma vidare. Men för att lyckas med studierna behöver man anstränga sig, säger hon. De pratar om provet han precis hade och mamman säger att han inte verkade fokuserad.– Om du vill ha någonting måste du jobba för det. Lägga ner tid och fokus på saker. Det räcker inte att be en bön innan provet. Du ska kämpa för det du vill ha, inte sola och softa, säger mamman.Sonen nickar och tänker att mamman vet. Hon som i hela sitt liv har kämpat med sjukdomar, hon som har accepterat dem som sitt öde, hon som aldrig ger upp. Hon som inte skräms av döden.Läs hela porträttet på vår hemsida ➤ Länk i bio#folkhögskolanbildarsverige #östragrevie #folkhögskola #utbildning #väljfolkhögskola #skånesfolkhögskolor #upplevfolkhögskola #ög_porträtt #östragreviefolkhögskola
Allmän kurs – Grundskolekurs för vuxna – Malmö

Utbildningens mål

 • Att bli klar med grundläggande behörighet 
 • Att förbereda för vidare studier på gymnasienivå.  
 • Att du vid utbildningstidens slut känner att du är kunnigare, tryggare och säkrare inför nästa steg. 
Vad du lär dig

Din tid på Östra Grevie folkhögskola

Vi anpassar mycket av utbildningen efter varje individ. Tillsammans med din lärare sätter vi upp en individuell studieplan utifrån din kunskapsnivå och dina mål. 

När du är klar med din utbildning hos oss har du fördjupat dina ämneskunskaper, utvecklat din studieförmåga, och är redo för att fortsätta till högre utbildningar.  

Hur vi jobbar

I undervisningen har vi mycket grupparbeten med fokus på samarbete i olika former. Det kommer du att ha stor nytta av oavsett vad du går vidare till. 

Vi jobbar ofta tematiskt med föreläsningar, gruppuppgifter och projekt. Vi gör även studiebesök och utflykter, och har olika teman i undervisningen under olika perioder. Vi jobbar ofta med aktuella saker som händer i samhället och bryter ibland undervisningen för att jobba med ett ämnesövergripande tema.  

I och med att vi jobbar med vuxna studerande formar deltagarnas livserfarenheter mycket av undervisningen, och vi fokuserar gärna på möten och samtal i klassrummet. 

Eftersom vi är en folkhögskola och vuxenutbildning har vi lite friare ramar än många andra utbildningar. Våra studerande har möjlighet att påverka innehållet i de olika kurserna och planerar tillsammans med lärarna. Det kan vara så att en termin inte ser likadan ut som någon tidigare termin.  

Vad du kommer lära dig

Hos oss lär du dig ämneskunskaper i ämnena svenska, engelska, matematik, naturkunskap och samhällskunskap/SO. I alla dessa ämnen jobbar vi också med att stärka svenska språket för dem som behöver det.

Vi lägger mycket tid på att arbeta med studieteknik, så att du blir van att studera och känner dig redo för att fortsätta till vidare studier. Eftersom vi arbetar mycket med gruppuppgifter utvecklar du också din förmåga att samarbeta med andra. Det du kommer ha stor nytta av oavsett vad du går vidare till.

Du förbättrar och fördjupar

 • Ämneskunskaper  
 • Läsförståelse. Vi läser både skönlitterära böcker och facklitteratur/läroböcker. 
 • Samarbete och diskussion genom grupparbeten och redovisningar. 
 • Datorvana och digitala kunskaper genom att arbeta med digitala läromedel och verktyg. 
 • Studieteknik 

Så här kan en vecka se ut hos oss:  

 • Måndag: 8.30 – 13.50 –  Matematik, svenska, mentorstid 
 • Tisdag: 10.20 – 15.30 –  Eget arbete, engelska, SO 
 • Onsdag: 8.30 – 13.10 –  Svenska, samhällskunskap och naturkunskap 
 • Torsdag: 10.20 – 14.30 – Eget arbete, studiebesök 
 • Fredag: 9.10 – 13.10 – Grupparbete, svenska grammatik, svenska skönlitteratur 

Vi har under terminen arbetat med temat Vår tids ideal. Nu kommer du få möjlighet att ta reda på mer och fördjupa dig i en valfri del av temat.  

Du kan välja mellan följande ämnen: 

 1. Skönhetsoperationer 
 2. Mat och hälsa 
 3. Motion och träning 
 4. Olika tiders eller länders ideal 
 5. Valfritt ämne inom temat Vår tids ideal.  

Du ska skriva en uppsats där du tar reda på mer om det ämnet som du valt. Du ska skriva minst två sidors text och du måste använda minst två andra källor än själva häftet. Du måste berätta vilka dina källor är i en källförteckning i slutet av uppsatsen. Du ska även bifoga en bild. 

Allmän kurs – Grundskolekurs för vuxna – Malmö

Att studera i Malmö

Välkommen till Folkhögskolan i Malmö

Vi är en hemtrevlig skola som ligger på Persborgstorget i MalmöVår skola har en mångkulturell och kreativ miljö, och du har nära kontakt med både lärare och klasskamrater.

 

Här jobbar vi tillsammans för att vi ska uppnå våra mål och skapa minnen för livet. Vi vill inte bara att du ska få studieresultat och behörighet när du studerar hos oss – här är din bildning och personliga utveckling ett lika viktigt mål.  

På folkhögskolan i Malmö har vi stora möjligheter att anpassa utbildningen efter dina behov, din kunskapsnivå och dina framtidsplaner. Har du inte studerat på länge eller känner en ovana och osäkerhet är våra kurser ett bra steg in i yrkeslivet eller mot fortsatta studier. 

Vi fokuserar på att stärka svenska språket för de som behöver det, och våra lärare är särskilt utbildade för att arbeta med vuxna studerande.  

Allmän kurs – Grundskolekurs för vuxna – Malmö

Hur ansökan går till

För att studera på grundutbildningen hos oss på Östra Grevie folkhögskolas filial på Persborgstorget i Malmö krävs att du har lägst SFI D. Utöver det ansöker du till oss med personligt brev och får göra ett mindre skriftligt och muntligt ansökningstest. Detta gör vi för att kunna skapa oss en bra bild av dig som söker, så att gruppen ska bli så bra som möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Antagningsvillkor​

 • SFI D eller motsvarande 

I din ansökan ska du bifoga:

 • Personligt brev 
 • Personbevis 
 • Betyg 

Personbevis, som alltid ska ingå i ansökan, hittar du på Skatteverkets hemsida. Logga in med BankID här, välj studier, och spara sedan en PDF som du bifogar när du ansöker.

Här hittar du mer information om att söka till oss på Östra Grevie.

Allmän kurs – Grundskolekurs för vuxna – Malmö

Lärare

Skip to content