Ansökan

Här hittar du all information som du behöver för att söka till oss på Östra Grevie folkhögskola. Välkomna!

Ansökan

Steg för steg - såhär söker du till oss

Om du söker till flera kurser

Rangordna dina val genom att markera kursen och dubbelklicka i någon av fälten i kolumnen ”Val”. Välkommen med din ansökan!

Genom att du ansöker, godkänner du att vi behandlar och lagrar dina personuppgifter. Vill du veta mera om hur vi behandlar dina personuppgifter som lagras i SchoolSoft klicka här.

Personbevis

Ska bifogas ansökan. Logga in med BankID här, välj studier, och spara sedan en PDF som du bifogar när du ansöker.

Går du redan Östra Grevie folkhögskola och vill fortsätta dina studier?

Fyll då i din ansökan här. (Gäller endast för sökande som redan studerar på kursen i fråga på Östra Grevie folkhögskola. Observera att elever som läser vid folkhögskolan i Malmö inte behöver söka om varje år.)

Ansökan

Viktiga datum

Här kan du hålla koll på alla viktiga datum på Östra Grevie folkhögskola, alltså från när ansökan öppnar till öppet hus.

14 augusti: Hösttermin 2023 börjar

15 september: Ansökan till Allmän kurs vårterminen 2024 öppnar!

19 september: Manifestation #folkhögskolanbildarsverige

Vecka 44: Höstlov

15 december: Hösttermin 2023 slutar

8 januari: Vårtermin 2024 börjar

1 februari: Ansökan till hösten 2024 öppnar

Vecka 8: Sportlov

30 april: Kulturutbildningarna stänger sin ansökan

Maj: Kulturutbildningarna skickar ut antagningsbesked

31 maj: Vårterminen slutar

 

Fotografi

Ansökan till skolan i Östra Grevie​

Här hittar du länkar och information till ansökan för utbildningarna på vår skola i Östra Grevie.

Konst och design

På alla våra konst och design-utbildningar kan du välja mellan gymnasial eller eftergymnasial nivå. Väljer du att gå på den eftergymnasiala nivån ingår fler av följande moment: praktik, fördjupade projektarbeten, presentation och eget företagande, samt portfolio, webbdesign och stipendieansökningar. Se respektive utbildning för mer information.

Tänk på att du kan ha studiemedel kvar på gymnasienivå. Du kan då ansöka om att läsa vår utbildning på gymnasienivå. Ett helt år motsvarar 39 veckor. Se mer information på CSN:s hemsida.

Särskild kurs – Östra Grevie

Allmän kurs – Östra Grevie

Övriga kurser – Östra Grevie

Arbetsprover

Våra utbildningar inom konst- och design, Musikteaterutbildningen samt till Virtuell kompositör och ljuddesigner kräver att du bifogar arbetsprover. De olika utbildningarna har olika arbetsprover, du hittar mer information och anvisningar för arbetsprover på kursernas respektive sida.

Ansökan till skolan på Persborg i Malmö

Här hittar du länkar till ansökan för utbildningarna på Persborgstorget i Malmö.

Allmän kurs – Malmö

Behöver du hjälp med din ansökan till Persborg?

Kontakta skolassistent Marta Cammelli

Ansökan till SFI

Här finns information om hur du ansöker till SFI.

Ansök online

Ansök på Malmö stads hemsida – klicka här. Välj Östra Grevie folkhögskola

Ansök hos SFI-anmälan

Gå till SFI-anmälan på Pilgatan 7. Tala om att du vill studera på Östra Grevie folkhögskola.

Behöver du hjälp med att söka till SFI?

Arabiska/svenska – Rahaf Alroubaje 0765-250719.
Engelska/svenska – Mari Azizi 0709-567816.

Ansökan till övriga utbildningar

Vi erbjuder även SMF (studiemotiverande folkhögskolekurs) och etableringskurser hos oss. Dessa söker du via arbetsförmedlingen.

Sök via Arbetsförmedlingen

Kontakta arbetsförmedlingen här. Uppge att du vill studera på Östra Grevie folkhögskola.

Vill du veta mer om SMF? Klicka här.

Vill du veta mer om Etablering? Klicka här.

CSN-information

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du kan läsa mer om studiemedel på deras hemsida csn.se (öppnas i nytt fönster)

Behöver du hjälp med CSN-relaterade frågor? Kontakta skolassistent Rachelle Olsson (öppnas i ny flik) för att frågor som rör Östra Grevie och Marta Cammelli (öppnas i ny flik) för frågor som rör skolorna i Malmö. 

Vanliga frågor

Rangordna dina val genom att markera kursen och dubbelklicka i någon av fälten i kolumnen ”Val”. Välkommen med din ansökan!

 Komvux kan man läsa enstaka ämnen men på folkhögskola måste man läsa alla grundläggande ämnen. Här får du dock närmre kontakt med dina lärare och klasskompisar. På Komvux kan du komplettera dina betyg med ämnen som du saknar helt, men även läsa upp ämnen som du redan har betyg i och som du vill höja. 

På allmän kurs på Folkhögskola kan du läsa in och upp kärnämnen/gymnasiegemensamma ämnen som till exempel svenska, matematik och engelska. Du kan alltså inte läsa andra kurser utöver kärnämnen/gymnasiegemensamma. 

En fördel med Allmän kurs är att samtidigt som du läser in betyg kan du även fördjupa dig i ett ämne som du gillar. Allmän kurs har ofta olika inriktningar beroende på folkhögskola.  

För att komma till huvudskolan i Vellinge kan du ta tåget från Malmö, det tar dryga 20min, och det finns bra möjligheter att pendla till skolan från andra ställen i Skåne. Det finns också en parkering på skolan i Vellinge.

Ja, vi finns på två ställen: huvudskolan i Östra Grevie i Vellinge, där finns de flesta av våra kurser. På Persborgtorget i Malmö ligger vår andra skolbyggnad, där har vi Allmän kurs, för Grund, Gymnasie, Högskoleförberedande och Vård och omsorg. Här bedriver vi även vår SFI-undervisning. 

Ja, det finns ett internat på skolan. Läs mer om internatet här.

Samtliga kurser ges på plats på folkhögskolan.

Du måste läsa alla obligatoriska ämnen som nämns i kursenHar du redan behörighet i något ämne/ämnen så kan du passa på att läsa till en högre behörighet.

Folkhögskolan har ett eget bedömningssystem och ger inte betyg i enskilda ämnen. Du kan alltså inte läsa upp betyg, men du som studerar på Allmän kurs kan få ett studieomdöme. Läs mer på folkhögskola.nu

Upptäck alla våra utbildningar

Utbildningar med öppen ansökan – just nu!

Sök nu och försäkra dig om en plats inför vårterminen 2023

Skip to content