SFI – Malmö

SFI – Malmö

Hos oss läser du Svenska För Invandrare (SFI) i en varm och inbjudande miljö. Vi erbjuder även Intensivkurs samt Flexkurs för 2 och 3 kurs B, C samt D.

Praktiska detaljer

Kurstyp: Svenska för invandrare
Språk: Svenska
Studieort: Malmö
Kursstart: Löpande intag
Terminskostnad: Nej
SFI – Malmö

Utbildningens innehåll

SFI öppnar vägar in i det svenska samhället och leder dig vidare till utbildning och arbete. Lär dig prata, förstå, läsa och skriva svenska i en avslappnad miljö här i Malmö. Vi studerar tillsammans och är lyhörda för dina behov. På vår skola försöker vi hela tiden anpassa utbildningen och inlärningen efter ditt behov.  

Vi arbetar mycket med relationen i gruppen och mellan lärare och deltagare. Bra relationer, kommunikation och tolerans är viktiga faktorer för en trygg och givande tid med SFI.  Det ska vara både roligt och spännande att lära sig svenska!  

For information in english press here!

Utbildningsinnehåll

 • Läs och hörförståelseövningar  
 • Muntliga redovisningar  
 • Diskussioner i klassen  
 • Skrivövningar 
 • Tema 
 • Grammatik 
 • Digitala lärplattformar i undervisningen. 
SFI – Malmö

Utbildningens mål

 • Att deltagaren ska lära sig prata och skriva svenska.  
 • Att stärka individens självkänsla och förmåga att utveckla sig i det svenska språket. 
 • Att hjälpa deltagaren etablera sig i samhället och i det nya landet, och förstå dess kultur, struktur och regler mm. 
 • Att hjälpa deltagaren att skapa och etablera relationer och samarbete med olika människor i ett mångkulturellt samhälle.  
VAD MAN LÄR SIG

Din tid på Östra Grevie folkhögskola

..

Hur vi jobbar

Vi arbetar mycket med relationen i gruppen och mellan lärare och deltagare. Bra relationer, kommunikation och tolerans är viktiga faktorer för en trygg och givande tid med SFI.  

En del av utbildningen hos oss består av studiebesök och utflykter tillsammans, t.ex. till biblioteket. På så sätt får du som deltagare möta olika platser och institutioner i staden och i det svenska samhället. Då och då gör vi också spännande längre utflykter till besöksmål runtom i Skåne, som t.ex. nationalparken Stenshuvud på Österlen. Det blir alltid en väldigt uppskattad dag med många fina stunder. 

Upplägget på utbildningen är till stor del individanpassat efter dina behov och mål. Vi kommer fram till just ditt upplägg genom individuella samtal tillsammans med din lärare.  

På vår skola har vi också språkcafé och språkpromenader för dig som vill träna extra på att prata svenska. Vi pratar om många olika ämnen för att utveckla språket. På språkcaféet bjuder vi dessutom på fika. 

Vad du kommer lära dig

Vi arbetar mycket med digitala verktyg i vår undervisning, och efter utbildningen hos oss kommer du att ha en större digital kompetens. 

Två gånger per termin är det nationella prov. Lärarna hjälper till att bedöma om du är redo för att göra provet, och alla som blir godkända går vidare till nästa kurs.  

 

Mån-torsdag kurs B & C 8.15-12

Mån-torsdag kurs C-D  12.30- 16.15

Fredag självstudier.

SFI – Malmö

Att studera i Malmö

Välkommen till Folkhögskolan i Malmö

Du hittar oss på Persborgstorget 1B i Malmö.

Hos oss lär du dig svenska i en varm och familjär miljö. Vi arbetar mycket med att alla ska känna sig trygga och trivas i gruppen. Du har mycket kontakt med dina lärare.  

Om du vill träna extra på att prata svenska kan du vara med på vårt språkcafé eller våra språkpromenader. Vi har dessutom läxhjälp och modersmålsstöd på många olika språk, bl.a: arabiska, serbiska/ bosniska/kroatiska, makedonska, italienska, spanska och engelska 

En fördel med att studera SFI hos oss är att vi har platsgaranti för att fortsätta studera hos oss. När du är klar med din SFI kan du fortsätta vidare direkt till grundskole- och gymnasienivå.  

Vi arbetar mycket med digitala verktyg i vår undervisning, och efter utbildningen hos oss kommer du att ha en större digital kompetens. Alla våra lärare har nyligen vidareutbildat sig i att arbeta digitalt och hjälper dig med detta. På så sätt förbereder du dig för att studera vidare, och ökar dina chanser att få ett jobb.   

Vår skola har en interkulturell och kreativ miljö med engagerade lärare och familjär stämning. Lärare och deltagare arbetar tillsammans mot gemensamma mål i form av utbildning, jobb och minnen för livet. 

Röster om utbildningen

Vi har blivit tvungna att lära oss bli digitala under distans & semidistansstudierna. Det är bra, det hjälper oss mycket i framtiden.

SFI – Malmö

Vad händer sen?

Efter att ha studerat SFI hos oss är det vanligt att gå vidare och fortsätta studera någon av våra andra utbildningar på skolan, till exempel grundskole– och gymnasiestudier eller undersköterskeutbildning. 

Genom att läsa SFI hos oss öppnar du vägar för vidare studier och/eller arbete.  

Efter utbildningen

 • Går vidare till grundskolestudier. Som studerande hos oss har du platsgaranti till vidare studier på grundskole- och gymnasienivå.  
 • Arbete 

 

SFI – Malmö

Hur ansökan går till

Hos oss behöver du inte vänta länge på att börja studera svenska!

Ansök via SFI-anmälan i Malmö på Pilgatan 7. Tala om att du vill studera på Östra Grevie folkhögskola.

Ni kan även ansöka online här

Efter anmälan kallar vi dig, via brev, för kursstart inom 1-4 veckor.

Hör gärna av er till oss så berättar vi mer!

Antagningsvillkor​

 • Vi har löpande antagning.
 • När du har studerat SFI hos oss kan du fortsätta på vår grundskolekurs.
 • Nationella tester görs 4 gånger /år.

Här hittar du mer information om att söka till oss på Östra Grevie.

SFI – Malmö

Lärare

SFI rektor/ verksamhetschef

Ellie Lazarevska: 040-55 62 38
Ellie.Lazarevska@ostragreviefolkhogskola.com

Do you want help? Call us!

Arabic/Swedish: Rahaf Alroubaje – 070 956 7816

Skip to content