Grattis Albin!

Vi har kört igång en ny Grattis-serie!

Nu riktad till när fd. kursdeltagare landar jobb inom respektive bransch.

Först ut har vi Albin Wrede – tidigare kursdeltagare på Virtuell Kompositör och ljuddesigner.

 

1) – Grattis till jobbet! Var har du fått anställning och vad innebär tjänsten för arbetsuppgifter?

Svar: Jag har fått anställning som Ljuddesigner hos Might and Delight (öppnas i ny flik)! De är en indie-studio i Stockholm där jag som enda sound designer står för planering, design, inspelning (om det behövs), redigering och implementering av ljudeffekter till deras spel. Jag gör inte musiken, men har kontakt med ett band som har ett stående samarbete med företaget sedan 10 år tillbaka och designar hur den musiken ska användas i spelet.

2) – Finns någon specifik anledning till varför du sökte dig till det företaget/organisationen?

Svar: M&D är ett ganska litet företag som jag fick upp ögonen för eftersom att en vän jobbade där. De är mest kända för spelserien Shelter (öppnas i ny flik), som jag förvisso inte hade spelat själv men kände att deras stil var intressant. Jag visste också att de jobbade på spelet Book of Travels (öppnas i ny flik), som jag testat lite, och tyckte det lät väldigt kul att få vara med och designa ljudbilden i en stor öppen värld.
Med det sagt sökte jag mig till många spelföretag för att ha så många dörrar öppna som möjligt, och personligen föredrar jag att vara anställd framför att frilansa och ta beställningsjobb.

3) – Berätta lite om hur du gick till väga när du sökte tjänsten? Tex – Krävdes arbetsprover? Hur var intervjun. Var dom snälla?

Svar: Jag började som praktikant, och ansökningsprocessen var ganska annorlunda jämfört med många andra företag jag sökte till. Jag skickade ett mail som innehöll min portfolio och ett personligt brev till deras internship-mail, och blev kallad till intervju på distans efter ett litet tag. Intervjun var inte alls som jag förväntade mig – jag var väldigt nervös, vilket han som intervjuade mig (min nuvarande chef) definitivt märkte.

Första frågan var: ”So, Albin, tell me about yourself”.

Jag försökte sälja in mig själv genom att prata om diverse utbildningar jag gått, projekt jag jobbat på och så vidare, till vilket han svarade;

”Well, when interviewing for internships, we’re more interested in what you want to do than what you already have done”.

Då förstod jag lite mer vad det var de letade efter i en praktikant – någon som vill lära sig och utvecklas, och någon som kan bidra till en trevlig arbetsplats. I slutet av intervjun blev jag inbjuden att komma och hälsa på i Stockholm, vilket mest var en slags ”är det här en rimlig person som kan passa i teamet”-kontroll där jag fick en rundvandring och sedan erbjudandet om praktik. Mot slutet av praktiken sa jag till min chef att jag gärna vill jobba kvar, och några dagar senare gav de mig anställningserbjudandet.

4) – Hur har det varit att läsa på Östra Grevie? Ge gärna nåt exempel på nåt du känt du utvecklats inom.

Svar: Det har varit utmanande på många sätt, men också väldigt kul och lärorikt. Framförallt gav det en inblick och kontakt med industrin som kunde leda till framtida jobb, men det gav också den unika chansen att få jobba på bra spelprojeket, lära mig nya ljuddesign-verktyg och arbetssätt som jag inte kände till alls men nu använder till vardags.

5) – Har du nåt tips till de nya VKOLD-arna som börjar till hösten?

Svar: Ta vara på The Game Assembly-samarbetet, satsa på en bra portfolio, lär er av varandra och ha kul!

 

Skip to content