Östra Grevie Folkhögskola Persborg på studieresa i Brighton och Swedish Folk high school, 20-23 september 2017

Personalen på Östra Grevie Folkhögskola Persborg har länge planerat Brightonresan efter deltagarnas önskemål. Det är 11 deltagare från skolan, som studerar engelska på gymnasienivå samt 3 lärare som åker på studiebesök till The Swedish Folk high school.

En av våra lärare, Robin, har haft kontakt med skolan under flera år. De kommer besöka klasser och få  guidning. Detta är Östra Grevie folkhögskola Persborgs första studieresa med deltagare någonsin! Deltagarna har fått läsa om Brightons historia samt om folkhögskolan de ska besöka. De kommer att träffa deltagare som de kan knyta kontakt med och dela studieerfarenheter med. Tanken är att det ska mynna ut i ett framtida samarbete och att Swedish Folk high school ska besöka oss i framtiden.

De flög till Gatwick igår och åkte buss till Brighton där de stannar i tre dagar. Förutom skolan kommer de att gå guidade turer i Brighton samt besöka Brightons vackra Palace Pier och The Royal Pavilion. Deltagarna har själv betalat en del av kostnaden för hotell och flyg. För många av våra deltagare är detta deras första utlandsresa. Efter studieresan kommer deltagarna fortsätta arbeta med resan och hålla föredrag för resten av deltagarna på skolan.

En erfarenhet som denna är något som de kommer bära med sig resten av livet och vår tanke är att det leder till positiv, stärkande personlig utveckling, stärkande gemenskap samt till ökade positiva utbildningseffekter i framförallt engelska språket.

Östra Grevie Folkhögskola Persborg på studieresa i Brighton och Swedish Folk high school, 20-23 september 2017

Skip to content