Socialpedagog på läger vid Immeln

Framtida Socialpedagoger på läger vid Immeln!

 

Socialpedagogutbildningen är helt ny, men lärare Cilla Dahl är veteran, och hon vet hur man gör en utbildning intressant från första dagen.

Lägret blev de nya kursdeltagarnas första stora utmaning. Platsen de skulle åka till släpptes samma vecka – och det låg i deltagarnas händer att organisera det hela. Allt de hade var en bokad stuga. Alllt annat – mat, transport, logistik, rumfördelning, städ, och aktiviteter – fick de organisera själva.

“Att kunna hantera projekt av det här slaget är en viktig del av socialpedagogers arbete. Och våra kursdeltagare kommer med mycket förkunskaper, så det här är ingen svår uppgift” förklarar Cilla.

Hur gick det då?

K a t a s t r o f.

Skojja! Men redan första dagen gick strömmen och var borta i åtta timmar.

Deltagarna visste råd. Några gjorde upp en öppen eld i skogen som det lagades chili con carne och ris över, medan andra letade fram stearinljus. En mysig brasa tändes inomhus. På kvällen arrangerade deltagarna frågesport.

“Det blev genast skarpt läge, men det ledde bara till att vi blev mer sammansvetsade. Stuga i skogen mitt i vintern med 20 personer jag inte kände för två veckor sedan – klart att det var en utmaning, men också superkul.” berättar en kursdeltagare.

Dag två fortlöpte lugnare med mysigt frukost på morgonen, fölt av otippade aktiviteter, så som poängpromenad vid sjön Immeln, ögonblindspromenad, tyst kommunikation och mycket mer.

“Dagarna avslutades med att vi satt i cirkel och att varje person reflekterade över dagen. Det kändes verkligen att vi fått en fördjupad samhörighet.” avslutar Cilla, som nu är mer taggad än någonsin på att få fortsatta arbeta med den här gruppen i ytterligare två år.

Socialpedagog på läger vid Immeln

Skip to content