Hartmut Stockter framför sina konstverk
Text: Öppna föreläsningar – Hartmut Stockter 10/3 13:30 2021

Onsdag 10/3 13:30 föreläser Hartmut Stockter för Konst & design-eleverna.

Hartmut Stockter använder ofta upphittade material i sin konstnärliga praktik. Resultatet är poetiska uppfinningar som ger fantasin fria tyglar. Dessa ”apparater” innehåller lika delar nostalgi och framtidsvision.

Hans konst kretsar kring kultur, natur och människors levnadsförhållanden i ett modernt samhälle.

Hartmut bor och verkar på en husbåt med gröna odlingar i Köpenhamns Sydhamn. På onsdag föreläser han på engelska – från sin båt – för oss:
”I am a professional day-tripper and tinkerer. I own a container filled with materials — wood, steel, copper, brass, plastic and rubber, among other things, many of them found and collected around the city. With these I construct more or less functional devices I can use to explore rural and urban landscapes. Other contraptions are more stationary, commenting on our multifaceted relationship to the plants and animals surrounding us. I would like to give you an introduction to my universe and take you on a virtual day trip, demonstrate some of my inventions and tell you about how it all evolved.
Greetings from the Copenhagen harbour, Hartmut Stockter”

Onsdagsföreläsning på Zoom – Hartmut Stockter

Vaccination till alla elever
Bild på Fatima