Konstgrafiklinjen

Hem / Utbildningar / Konst & Design / Konstgrafiklinjen


Konstgrafiklinjen är en konstnärlig utbildning i den reproducerade bildens många uttryck och möjligheter. Genom att utforska en rad äldre och nyare tekniker för att trycka och mångfaldiga bilder, undersöker du ditt formspråk och konstnärliga uttryckssätt.

Genom utbildningen arbetar vi i de flesta klassiska grafiska teknikerna: torrnål, etsning, akvatint, monotypi, collografi, trä-/ linoleumsnitt, fotopolymer och screentryck.

Vi lägger också stor vikt vid nyare, digitala tekniker; undervisning sker i scanning, bildbehandlings- och illustrationsprogram samt i hantering av olika skrivare för utskrift av original till film, papper eller shabloner.

Vid sidan av undervisningen i de grafiska teknikerna ligger stort fokus på din konstnärliga utveckling och genom utbildningen hjälper vi dig att hitta dina uttrycksformer och ditt bildspråk.  Skissgenomgångar under arbetets gång är ett återkommande moment under utbildningen.

Kursen lägger stor vikt vid ditt eget engagemang och dina resultat under åren kommer att redovisas och ställas ut. Ibland inför klassen, ibland i större sammanhang.Att gå en konst- och designutbildning på Östra Grevie folkhögskola

För alla som går på en konst- och designutbildning på Östra Grevie ingår teckning och kroki. Skolan bjuder också in föreläsare och gästlärare som ger dig kunskap inom både historiska och dagsaktuella ämnen. Du får en egen plats i ert klassrum, som du har tillgång till från morgon till kväll, varje dag. Likaså gäller alla skolans verkstäder för screentryck, textiltryck, keramik, träarbete, foto med mera. I början av din utbildning får du en introduktion till verkstäderna, och är sedan välkommen att använda dem så mycket du vill. Du erbjuds också fördjupande workshops inom olika tekniker under utbildningens gång.

INSTAGRAM @konstgrafiklinjen

Fakta om utbildningen
Lärare