Intervju med Finn & Nora, två studerande på Konst & design

– Jag har sedan tidigare en kandidatexamen i produktdesign, men går den här kursen för att hålla igång den kreativa ådran och för att mer och mer hitta ett eget formspråk och visuell identitet, säger Finn Eskelin Milton.

Han går på Konst och design med inriktning på nya medier. Man kan välja att gå ett eller två år, Finn är nu inne på sitt andra år.

– Vi jobbar mycket med att layouta omslag av olika slag, men också med att göra logotyper och grafiska profiler.
– Jag har också fastnat för mixen mellan analogt och digitalt och även börjat hålla på en del med screentryck, säger han.

Finn vill efter tiden på folkhögskola ta en master i design och tror att kombinationen med en tidigare akademisk utbildning och två år på folkhögskola ger bra förutsättningar för att lyckas.

Nora Eriksson hoppade på Konst och design- utbildningen direkt efter gymnasiet och har fotografi som inriktning.

– Jag har nog alltid tänkt att jag vill ta möjligheten att gå på folkhögskola och göra något roligt utan för mycket krav, säger hon.

Nora och de andra deltagarna på fotografiinriktningen har fått testa på alla möjliga tekniker. På senare tid har hon ägnat sig åt den gamla fototekniken cyanotypi där fotografierna får en särskild blå ton.

Både Nora och Finn tycker om folkhögskolans frihet och möjligheten att fördjupa sig i sina egna projekt. Deltagarna från de olika inriktningarna på Konst och-design ger varandra feedback och ibland blir det spännande samarbeten över inriktningsgränserna. De sätter också givetvis upp utställningar, både på skolan och på andra platser. Ateljéer och klassrum på skolan står också till förfogande sent på kvällarna för deltagarna.

– Jag gillar friheten samtidigt som vi får bra handledning och vägledning från både lärare och gästföreläsare. Sedan åker vi på roliga studiebesök också, för ett tag sedan lärde vi oss mer om bokbinderi till exempel, säger Nora till sist.

Text & foto: Wilhelm Blixt

I tre ord:

Finn:
Kreativt, tillflyktsort, hårt arbete

Nora:
Kreativt, frihet under ansvar, lustfyllt

Intervju med Finn & Nora, två studerande på Konst & design

Skip to content