Hem / Utbildningar / Folkhögskolan i Malmö / Allmän kurs – högskoleförberedande kurs med beteendevetenskaplig inriktning (GY)

Allmän kurs – Högskoleförberedande kurs med beteendevetenskaplig inriktning (GY)

Sök till Östra Grevie Folkhögskola Malmö om du behöver komplettera ditt gymnasiebetyg eller bara friska upp dina kunskaper och känner att du vill studera ett extra år för att förbättra dina möjligheter att klara av universitets och högskolestudier. Vår högskoleförberedande kurs är ett steg på vägen mot högre studier.

Vi jobbar med både studiemotivation och studieteknik. Kursen ska ge dig redskap och förutsättningar att klara teoretiska studier på högskolenivå. Vi tränar akademiskt skrivande, källkritik och analyserar olika typer av texter, såväl vetenskapliga som skönlitterära. Du kan även välja till kurser för att anpassa din utbildning. För att hänga med i studierna krävs ett utvecklat skriftspråk och en god läsförståelse.

Beteendevetenskap är kunskapen om hur människor fungerar och agerar. Vår beteendevetenskapliga profil innebär att vi lägger fokus på beteendevetenskapliga ämnen som sociologi, kommunikation, psykologi och förbereder dig på att läsa till yrken som har människan och det mänskliga mötet i centrum.

Vi tränar även delar av högskoleprovet för att du ska öka dina chanser att komma in på högskolan. Söker du med omdöme från folkhögskolan samt resultat från högskoleprovet ökar du dina chanser att komma in då du söker via fler kvot/ urvalsgrupper.

Målet är att du efter avslutad kurs ska vara klar med grundläggande behörighet vilket innefattar

• Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3
  • Engelska 6
  • Matematik 1a, b eller c
  • Naturkunskap 1a1
  • Historia 1a1
  • Samhällskunskap 1a1
  • Religionskunskap 1

Vi erbjuder särskilda kurser som:

• Engelska 7
  • Matematik 2b och 3b
  • Naturkunskap 1a2 och 2
  • Sociologi
  • Samhällskunskap 2

Antagning

För att bli antagen till vår högskoleförberedande kurs behöver du ha läst 1600 godkända gymnasiepoäng och/eller ha läst motsvarande på folkhögskola eller komvux.

Du behöver vara klar med följande ämnen eller motsvarande*

• Svenska/ svenska som andra språk 1 och 2
  • Engelska 5
  • Matematik 1

*Komplettera ansökan med kopior på betyg och intyg från dina tidigare studier. Du kallas till intervju för vidare samtal.

Omfattning

Längden på studierna varierar beroende på tidigare studier och arbetslivserfarenhet. Omfattningen innebär en sammanlagd studietid som motsvarar tre års studier på gymnasienivå. Varje år på folkhögskolan omfattar minst 30 veckors heltidsstudier.

Kursen vänder sig till dig som:
  • fyllt 18 år.
  • behöver komplettera dina gymnasiebetyg
  • vill friska upp dina kunskaper från gymnasiet
  • vill förbereda dig inför studier på högskola/universitet
  • vill bredda din kvot för att komma in på högskola/universitet

Välkommen med din ansökan!