Östra Grevie folkhögskola i Malmö startar högskoleförberedande kurs med beteendevetenskaplig inriktning

Sedan Östra Grevie folkhögskolas Malmö-filial öppnade på Persborgs torg år 2000 har skolan växt från att hålla till i ett klassrum till att fylla två stora skolor med flera hundra fantastiska deltagare. Efter många förfrågningar startar skolans första högskoleförberedande kurs i Malmö i höst.

– Det är fler och fler som söker sig till vår Allmänna kurs i Malmö, berättar lärare Jenni Ringborn. Flera efterfrågar möjligheten att särskilt förbereda sig inför studier på högskola och universitet, och det känns roligt att äntligen kunna erbjuda detta till våra deltagare. Många har gjort en otrolig resa hos oss på Östra Grevie, från första lektionen på SFI till att ha fullständig gymnasiebehörighet. Med den här kursen får vi vara med när de tar sig ännu ett steg närmare sin drömutbildning på högskola/universitet.

Den högskoleförberedande kursen går av stapeln för första gången i höst, och har som mål att ge deltagarna redskap och förutsättningar för att klara av teoretiska studier på högskolenivå. Kursen har en beteendevetenskaplig inriktning, vilket innebär mycket fokus på ämnen som sociologi, kommunikation, psykologi. Här förbereder du dig på att läsa till yrken som har människan och det mänskliga mötet i centrum. Akademiskt skrivande, källkritik och textanalys löper som en röd tråd genom undervisningen, och för att ytterligare bredda deltagarnas antagningsmöjligheter tränar vi även på delar av högskoleprovet.

 

Östra Grevie folkhögskola i Malmö startar högskoleförberedande kurs med beteendevetenskaplig inriktning

Skip to content