Grattis Felix!

Det är knappast någon överraskning att en stor del av våra kursdeltagare tar sig vidare till högre studier 😎

Grattis Felix – tidigare kursdeltagare på Fotografi 🥳

 

1. – Grattis till att du blev antagen! Var och vad är det du ska läsa? 

Svar: Tack! Jag ska studera fri konst på Kunstakademiet i Trondheim (KiT).

 

2. – Varför sökte du dit? 

Svar: Jag kom inte vidare i Sverige, men ville ha nån form av fotfäste i Skandinavien så då sökte jag mig till grannen bredvid. Trondheim ska vara en härlig studentstad för övrigt.

 

3. – Berätta lite om hur du arbetade med arbetsproverna, och intervjun. Var dom snälla? 

Svar: Hade arbeten sedan tidigare, men gjorde ett par nya verk som jag blev klara med några dagar innan allt skulle vara inne, sen valde jag ut dem som jag var nöjdast med. Skrev ut små pappersbitar med det som skulle tänkas att skickas iväg och satte det i en slags rangordning. Dem var trevliga, men det var en dansk jurymedlem som jag pinsamt var tvungen att säga ‘’Ursäkta?’’ till ett antal gånger. Vi skrattade efteråt. 

 

4. – Berätta om din konst ; vad arbetar du i för medier, vad är det som inspirerar dej? 

Svar: Arbetar med lite allt möjligt, foto i kombination med textil, men också video och skulptur. Jag utforskar metoder som bygger på arkiverade fragment och gamla dokument för att hitta nya tillvägagångssätt, i det här fallet så handlar det om barndomsminnen.

 

5. – Hur har det varit att läsa på Östra Grevie? Ge gärna nåt exempel på nåt du känt du utvecklats inom. 

Svar: Det har varit en väldigt spännande resa samt en bra skola där man har känt att man har utvecklats inom olika områden, pratade ofta med elever och lärare som gav feedback, vi hade många gästlärare som hjälpte till såklart. När jag började så var jag bestämd och envis på att bara hålla på med en sak, men efter att vi hade en uppgift i ettan så började jag experimentera mig utåt. 

 

6. – Har du nåt tips till de nya kursdeltagarna på Fotolinjen som börjar till hösten? 

Svar: Var inte rädd för att utforska!

 

In och följ @felix.arvidsson på instagram!

Skip to content