Turismutbildning

Hem / Utbildningar / Övriga utbildningar / Turismutbildning

1 år –Yrkesutbildning inom turism, service & event

Om du tycker om att göra skillnad och gillar att träffa människor så är en karriär i turismbranschen något för dig. På Turismutbildningen får du insikt i denna värld och möjlighet att öppna dörren för dig själv.

Utbildningen är en 1-årig eftergymnasial yrkesutbildning på heltid som kombinerar teoretisk undervisning i skolan med praktik hos företag i branschen. Turismutbildningen är en utbildning som i det allra flesta fall leder till jobb i branschen efter avslutad utbildning.

Bland annat lär vi dig att producera, sälja och marknadsföra upplevelser för rese – och besöksnäringen. Projekt inom MICE- Meetings, Incentive, Convention and exhibition, redovisa dina övningar på både svenska och engelska.  Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som resesäljare, eventkoordinator, guide och hotellreceptionist.

Certifikatutbildningar:

I kursplanen avsätts 5 schemalagda veckor heltidsstudier för certifikatsutbildningar i bokningssystemen AMADEUS /IATA (International Air Transport Association) Ytterligare tid att fördjupa sina kunskaper ges parallellt med den teoretiska delen av kursen. Alternativa branschprojekt ges dem som inte väljer dessa certifikatsutbildningar

Samarbetspartners

Vi samarbetar med de stora aktörerna inom rese- och besöksnäringen t ex resesäljare, flygplatser, turistbyråer och hotell.  Studiebesök på olika arbetsplatser genomförs och vi deltar bl. a i resemässor och planerar och genomför en studieresa i Europa.

Vi samarbetar med följande distributörer och arrangörer, Praktikplatser/ projekt:

Ticket Resebyrå, Apollo, Solresor,Jörns Resebyrå, Ölvemarks, Scandorama, Citadellresor, Viking Buss, Malmö Airport,flygbolaget BRA, Forex. Turistbyråer i Malmö, Trelleborg, Vellinge, Skurup och Svedala, Nordic Travel

Hotell – och konferens koncerner/kedjor, Eventbyråer och rederier

Best Western, Radisson Blu, Clarion Collection, Nordic Choice, Quality, Elite mfl, Rezidor Hotel Group , Scandic, Medicon Village, ÖG Konferens, TT-line m.fl.

Övriga

Tourism in Skåne, Visit Sweden/Skåne, Malmö Turism, Malmö Citysamverkan, Malmö Arena, Travelshop

Antagningskrav

• Tre år gymnasieskola eller motsvarande samt grundläggande behörighet.
  • Goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.
  • Tidigare erfarenhet inom turism- och servicenäring är meriterande.
  • Livserfarenhet och ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Ekonomi

Studier på Turismlinjen berättigar dig till studiemedel. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 600 :-/termin för material så som digitala utskrifter relaterade till uppgifter, en del studiebesök, kurslitteratur, material till olika workshops. 1500 kr/år tillkommer för en studieresa utomlands.

Terminsavgift för samtliga kursdeltagare  Östra Grevie folkhögskola.
I terminsavgiften ingår vissa gemensamma måltider(ex välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) förmiddags- och eftermiddags kaffe/te/juice i matsalen måndag-fredag, försäkring med mera, 500 kronor.

OBS! Alla kostnader är per termin.