Tourism & Service

Hem / Utbildningar / Övriga utbildningar / Tourism & Service

1 år – Yrkesutbildning inom resor, event och hållbar utveckling

Om du tycker om att göra skillnad och gillar att träffa människor så är en karriär i turismbranschen något för dig. På Tourism & Service får du insikt i denna värld och möjlighet att öppna dörren för dig själv.

Utbildningen är en 1-årig eftergymnasial yrkesutbildning på heltid som kombinerar teoretisk undervisning i skolan med praktik hos företag i branschen, sammanlagt 8 veckors praktik.

Utbildningen riktar sig till dig som önskar bli anställd, studera vidare eller starta egen verksamhet inom turism och besöksnäring.

Efter avslutad utbildning har du stärkt dina möjligheter till arbete inom logiföretag, restaurangföretag, distributionsföretag, aktivitetsföretag eller olika turistorganisationer.

Vi lär dig bland annat att producera, sälja och marknadsföra upplevelser för rese – och besöksnäringen. Vi bevakar och följer Tillväxtverkets riktlinjer när det gäller svensk turism – och besöksnäring.  Projekt inom MICE- Meetings, Incentive, Convention and exhibition, redovisa dina övningar på både svenska och engelska.

Certifikatutbildningar:

I kursplanen avsätts 6 schemalagda veckor heltidsstudier för certifikatsutbildningar i bokningssystemen AMADEUS /IATA (International Air Transport Association) Ytterligare tid att fördjupa sina kunskaper ges parallellt med den teoretiska delen av kursen. Utbildningen hålls med distansundervisning och supportstöd. Östra Grevie folkhögskola har under många år samarbetat med Pronodic i samband med certifikatutbildningarna. Läs mer på www.pronordic.eu .

Alternativt utökat praktiskt lärande ges till dig som inte väljer dessa certifikatsutbildningar.

Exempel på aktörer, arbetsplatser och organisationer för praktiskt lärande

Vår praktikperiod görs hos de stora aktörerna inom rese- och besöksnäringen till exempel  logiföretag, restaurangföretag, distributionsföretag, aktivitetsföretag eller olika turistorganisationer.Vi deltar bland annat i olika event och gör studiebesök på olika arbetsplatser samt planerar och genomför en studieresa i Europa.

Exempel på distributörer och arrangörer, praktikplatser/ projekt:

Ticket Resebyrå, Apollo, Solresor,Jörns Resebyrå, Ölvemarks, Scandorama, Citadellresor, Viking Buss, Flyg BRA,Malmö Airport, Forex. Turistbyråer i Malmö, Trelleborg, Vellinge, Skurup och Svedala, Nordic Travel, Big Travel Lund och Malmö,Inca Tours, TT-line. m.fl

Hotell – och konferens koncerner/kedjor, Eventbyråer och rederier

Radisson Blue Hotel, Moments Hotels, Hotel MJ, Elite Hotel Savoy, Best Western, Radisson Blu, Clarion Collection, Nordic Choice, Quality, Elite mfl, Rezidor Hotel Group , Scandic, Medicon Village, ÖG Konferens, Hotell Gässlingen, PolenExperten,  Hotel am Steinplatz, Clarion Collection Hotel Etage, m.fl.

Övriga

Tourism in Skåne, Visit Sweden/Skåne, Malmö Turism, Malmö Citysamverkan, Malmö Arena, Travelshop, Systembolaget, EF Education First, Restaurang Han på Hörnet,Utmaningarnas Hus, Sleipnirs Ängar, m.fl

Ansökan

Ansökan till Tourism & Service gör du i två steg. Dels fyller du i en digital ansökan på vår hemsida. Dels blir du kallad till intervju vid detta intervjutillfälle genomförs även ett engelskatest.

Intervjuer genomförs kontinuerligt.

Antagningskrav

• Tre år gymnasieskola eller motsvarande samt grundläggande behörighet.
  • Goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.
  • Tidigare erfarenhet inom turism- och servicenäring är meriterande.
  • Livserfarenhet och ytterligare språkkunskaper är meriterande.
  • Socialkompetens, värdskap och servicekänsla är meriterande.

Egen bärbar dator är ett utbildningskrav.

Ekonomi

Studier på Tourism & Service berättigar dig till studiemedel. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 600 kr/ termin för material så som digitala utskrifter relaterade till uppgifter, en del studiebesök, kurslitteratur, material till olika workshops. Ca 2.500 kr/ år tillkommer för en studieresa utomlands. Observera vänligen, att du under din studietid på Tourism & Service kommer att få en certifikatutbildning i onlineplattformen Amadeus och du förväntas själv stå för din egen licensavgift på ca 11.000 kr. (Kan delbetalas under utbildningens gång).

Terminsavgift för samtliga kursdeltagare Östra Grevie folkhögskola.
I terminsavgiften ingår vissa gemensamma måltider (t.ex. välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) förmiddags- och eftermiddags kaffe/ te/ juice i matsalen måndag-fredag, försäkring med mera, 500 kr.