SFI: Yrkesinriktning

Infoträff SFI Yrkesinriktning 11/11 kl 09.00

Yrkesinriktad Svenska För Invandrare, SFI

For information in english press here

Välkommen till Östra Grevie folkhögskola i Malmö. Studera SFI med yrkesinriktning hos oss! Hos oss behöver du inte vänta länge på att börja studera svenska.

INFOTRÄFF MÅNDAG 11/11 kl.09:00
Kopparbergsgatan 2A 214 44 Malmö

SFI Yrkesinriktning:

· En behovsanpassad språkutbildning där du kombinerar SFI och yrkessvenska för just ditt framtida yrke

· Ditt individuella behov av branschspråksutveckling i kombination med SFI ger dig den bästa starten inför en kommande yrkesutbildning

· Vår yrkessvenska är anpassad till det fackspråk som används i de praktiska delarna i din kommande yrkesutbildning

· Vi erbjuder även en bred kunskap i ditt yrkesområde där branschkunniga och engagerade lärare skräddarsyr din individuella studieplan

· Vi fördjupar oss även i hur den svenska arbetsmarknaden fungerar och hur ditt yrke fungerar i Sverige

· Delar av utbildning avsätts för arbetsplatsbesök

Vi erbjuder:

· SFI med inriktning barnskötare

· SFI med inriktning undersköterska/vårdbiträde

· SFI med inriktning industriarbete: svetsning och CNC-teknik

· SFI med inriktning yrkeschaufför

SFI öppnar vägar in i det svenska samhället, vidare till utbildning och arbete. På vår yrkesinriktade SFI studerar vi det svenska språket med särskilt fokus på arbetsmarknaden. Lär dig prata, förstå, läsa och skriva svenska i en avslappnad miljö här i Malmö. Vi studerar tillsammans och är lyhörda för dina behov.

Tre anledningar att välja SFI på Östra Grevie folkhögskola i Malmö:

1) Platsgaranti till vidare studier på grundläggande nivå ”Studera hela vägen”
2) Vi erbjuder läxhjälp samt modersmålsstöd i: arabiska, serbiska/ bosniska/ kroatiska, spanska och engelska
3) Vi använder verktyg i undervisningen för att utveckla din digitala kompetens

Du hittar oss på Kopparbergsgatan 2A i Malmö. Vår skola har en interkulturell och kreativ miljö med engagerade lärare och familjär stämning. Lärare och studerande arbetar mot gemensamma mål; utbildning, vidaregång och minnen för livet.

Tid?
Start måndag 18/11. Mer information kommer snart!
Var? Kopparbergsgatan 2A, 214 44 Malmö

Ansök via Vägledningscentrum på Föreningsgatan 7a. Tala om att du vill studera på Östra Grevie folkhögskola.

Hos oss behöver du inte vänta länge på att börja studera svenska!

Efter anmälan på Vägledningscentrum kallar vi dig, via brev, för kursstart inom 1-4 veckor. Kom gärna till oss så berättar vi mer!

Vi har löpande antagning. När du har studerat SFI hos oss kan du fortsätta på vår grundskolekurs. Nationella tester görs 4 gånger /år.

SFI rektor/ verksamhetschef
Ellie Lazarevska: 040-55 62 38