Glad kvinna vid datorn, Text: SFI på distans
Glad kvinna vid datorn, Text: SFI på distans

Yrkesinriktad SFI – Vård och omsorg – Distans

Hos oss läser du svenska för invandrare (SFI) i din egna hemmiljö, eller där det passar just dig! Välj att studera på hel- eller deltid. Vi har yrkes-sfi för studieväg 2 och 3, kurs C och D.

Obs: Du måste vara folkbokförd i Malmö kommun

Praktiska detaljer

Kurstyp: Svenska för invandrare | Studieväg: 2 och 3 | Kurs: C och D
Studietakt: 50 – 100%
Längd: 6-9 månader (kan bli längre pga individanpassade behov)
Språk: Svenska
Studieort: Distans (Nationella prov sker i skolans lokaler i Malmö)

Instagram

” Vår kokbok” 🥘Kulturellt utbyte 👌🏾Anitaklassen 🌮🥗🥟 Deltagarna arbetar självständigt i en gemensam Padlet :) #sfiöstragreviefolkhögskolan
Dags för nationella prov 😌🍀#sfiöstragreviefolkhögskolan
Kim-klassen håller matfest🌷
Fantastiska Shadi spelar för SFI klassen.
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Yrkesinriktad SFI – Vård och omsorg – Distans

Utbildningens innehåll

Vill du lära dig svenska, förbereda dig för en yrkesutbildning inom vård och omsorg och samtidigt lära dig att använda digitala verktyg?

Då ska du studera yrkesinriktad sfi på distans med inriktning vård och omsorg på Östra Grevie folkhögskola i Malmö. Ditt individuella behov av branschspråksutveckling i kombination med sfi ger dig den bästa starten inför en  kommande yrkesutbildning inom vård- och omsorgssektorn.

Vår yrkessvenska är anpassad till det fackspråk som används i de praktiska delarna i din kommande yrkesutbildning.

Utbildningsinnehåll

• Branschspråk

• Språkcafé

• Nationella prov

• Onlinelektioner

• Digitala verktyg

• Individuell handledning

• Rollspel

Yrkesinriktad SFI – Vård och omsorg – Distans

Lärare

SFI rektor/ verksamhetschef

Ellie Lazarevska: 040-55 62 38
Ryyvr.Ynmnerifxn@bfgenterivrsbyxubtfxbyn.pbz

Do you want help? Call us!

Arabic/Swedish: Rahaf Alroubaje – 070 956 7816

Yrkesinriktad SFI – Vård och omsorg – Distans

Utbildningens mål

• Förberedelse för vidare utbildning inom vård och omsorg.

• Kunna läsa, skriva, tala och förstå det svenska språket.

• Bidra till ökad självkänsla genom språkutveckling.

• Underlätta etablering i samhället och i det nya landet, förstå dess kultur, struktur och regler.

• Uppmuntra och bidra till interaktion och kommunikation för samarbete och releationsskapande mellan människor i ett mångkulturellt land.

Porträtt: Aljush satsar på kärleken - Säkerhetspolisen fann skönheten i Sverige Inspirerad av polisfilmer och med en förkärlek till uniform och blåljus slog Aljush Shemshedins hjärta volter när stadens polisutbildning besökte hans skola i jakt på nya aspiranter. Dagen efter studenten ansökte han – och kom in. Nu har han lagt uniformen på hyllan för att satsa allt på kärleken. Områdespolis, trafikpolis, teamledare i insatsstyrkan och slutligen säkerhetspolis. 37-årige Aljush har arbetat som polis i hemlandet Makedonien i sexton år och löst alla sorters brott. Tiden inom säkerhetstjänsten får han ej prata om, men de andra jobben berättar han gärna anekdoter. En gång, berättar han, hade han stressat på morgonen och råkat parkera sin privata bil i polisgaraget. Sedan höll han på att ta den när han skulle på uppdrag. En annan gång hade en polis som just skulle gå i pension skyddat och övervakat en demonstration i civila kläder. Han hade tagit ut pensionen i förskott. Och när Aljush skulle be om sin frus hand från hennes pappa och kom dit i polisuniform blev svärfadern orolig. Vad gjorde en polis hos dem, vad hade hänt? Aljush skrattar och blickar ut genom fönstret på lärarnas kontor på Östra Grevie folkhögskola i Malmö. Blicken dröjer sig kvar på trafiken utanför och för en stund försvinner han bort i tankarna. – Vad jag saknar mest med jobbet? Kollegorna. Vi skojade hela tiden. Med cheferna och när vi var ute i tjänst var allt mycket seriöst och vi väldigt disciplinerade men på kontoret slappnade vi av. Hans kärlek till yrket handlar om att vilja hjälpa människor och gilla att lösa problem. Aljush gillar variationen i polisyrket, att det hände någonting nytt varje dag. Ena dagen medlade han mellan grannar som kommit i luven på varandra, den andra skyddade han högt uppsatta politiker och den tredje arbetade han preventivt mot kriminalitet. Läs hela intervjun på vår hemsida! Länk i bio 🤩 #östragreviefolkhögskolaimalmö #ög_poträtt #folkhögskola #östragreviefolkhögskola #allmänkurs
God jul till alla er som firar 🎄 Och en riktigt vilsam ledighet till alla! Ta hand om er själva, varandra och tänk lite extra på de som är ensamma. Vi ses igen i januari!

Hur vi jobbar

Vi arbetar med digitala verktyg och program. Vid utbildningsstart ges en omfattande digital introduktion till de program vi använder samt övriga nödvändiga digitala färdigheter som krävs för att lyckas med distansstudier. Vid behov kan en dator lånas från skolan under utbildningstiden.

Alla deltagare får tillgång till gruppens Google Classroom samt ett eget konto i Lunis där arbete med inlämningsuppgifter och temakapitel finns. Som deltagare får man även tillgång till tema-planeringar i Padlet.

Varje vecka hålls frivilliga lektioner online. Vi ser att deltagande på dessa är en stor framgångsfaktor och uppmuntrar därför aktivt deltagande. Det är dock inget krav att vara med. Lektionerna hålls via Google Meet och varar ca 1-2 timmar. Innehållet varierar utifrån tema, behov och gruppens önskemål.

Vi erbjuder digitalt språkcafé där olika ämnen tas upp och diskuteras i grupp. På dessa uppskattade och populära tillfällen välkomnas deltagare över kurs-gränserna att samtala med varandra och lära tillsammans.

Som deltagare på distans-sfi finns det möjlighet att boka individuella digitala mötestider med mentor och/eller annan undervisande lärare efter behov. Tider läggs löpande ut efter behov.

Vad du kommer lära dig

På vår yrkesinriktade sfi kretsar språkinlärningen och undervisningen kring förberedelse för kommande yrkesutbildningar inom vård och omsorg. Uppgifter anpassas utifrån intressen och mål i deltagargruppen.

Yrkesinriktad SFI – Vård och omsorg – Distans

Hur ansökan går till

Hos oss behöver du inte vänta länge på att börja studera svenska!

Ansök via SFI-anmälan i Malmö på Pilgatan 7. Tala om att du vill studera på Östra Grevie folkhögskola.

Ni kan även ansöka online här

Efter anmälan kallar vi dig, via brev, för kursstart inom 1-4 veckor.

Hör gärna av er till oss så berättar vi mer!

Antagningsvillkor​

  • Vi har löpande antagning.
  • När du har studerat SFI hos oss kan du fortsätta på vår grundskolekurs.
  • Nationella tester görs 4 gånger /år.

Utbildningar med öppen ansökan – just nu!

Här kan du läsa om alla våra utbildningar

Här kan du läsa hur ansökan går till

Skip to content