Östra Grevie bibliotek

Östra Grevie skolbibliotek har en i huvudsak skönlitterär inriktning. Vi har även ämnesområdeslitteratur som tex historia, konst, samhälle, kvinnolitteratur etc. Du hittar också dagstidningar och tidskrifter i biblioteket.
Vi är anslutna till Legimus digitala talboksbibliotek för dig som behöver anpassad läsning.
Kontakta Ulla, biblioteksassistent, så hjälper hon dig med mer information samt lägger upp ett konto på Legimus. Vi har även en del litteratur med stor stil och Lättläst.

Biblioteket är centralt beläget och sammanlänkar den äldre huvudbyggnaden med det moderna estethuset. Här kan du låna en dator, sjunka ner i en fåtölj med din läsning, ha grupparbeten vid de runda borden eller använda det Tysta Rummet när du behöver mer lugn och ro.

Låna böcker – hur gör jag?
Vi har ett väldigt snällt lånesystem som bygger på tillit. Du skriver enkelt upp dig på lånelistan som ligger i biblioteket.
– Skriv upp bokens titel, författare, datum, ditt namn och vilken klass eller avdelning du tillhör.
– Lånetiden är 4 veckor
– När du återlämnar dina lån lägger du dem i bokinkastet vid bibliotekskontoret.
Biblioteksassistenten stryker sedan dina lån.

Biblioteket är till för alla på skolan, både deltagare och personal och det är vår förhoppning att du ska trivas i miljön och ha stor glädje av den litteratur vi har samlat här. Håll utkik på boksnurran där nyinkomna böcker landar! Har du tips eller önskemål om litteratur så kontakta biblioteksassistenten.

Bekanta dig med HC Ericsons konst i biblioteket
Hans Christer (HC) Ericson, svensk grafisk formgivare,(1945-2012) har uppmärksammats för sin bokkonst i form av egna böcker. Han verkade även som grafisk formgivare åt bland annat Lammhults, IKEA, Kosta Boda, Vin & Sprit m fl.
Under sin tid som styrelseledamot i Östra Grevie folkhögskolas styrelse utformade HC Östra Grevie folkhögskolas grafiska profilprogram viket vi är stolta över. HC var också en omtyckt och flitigt förekommande gästföreläsare på Östra Grevie folkhögskola.
Se hans kluriga väggskulptur – kan du se vad det står? Flera grafiska blad hittar du i det skönlitterära rummet.