Östra Grevie bibliotek

Östra Grevie skolbibliotek ligger i en vacker lokal i hjärtat av skolan, och kopplar samman de flesta av våra utbildningar genom att förbinda vår anrika huvudbyggnad med det moderna Estethuset.

Här kan du låna en dator, bläddra bland de välsorterade magasinen, sjunka ner i en fåtölj med din läsning, ha grupparbeten vid de runda borden eller använda det Tysta Rummet när du behöver mer lugn och ro. Håll utkik på boksnurran där nyinkomna böcker landar!

Biblioteket har en i huvudsak skönlitterär inriktning.
Biblioteksassistenten Ulla ser till att utbudet är aktuellt och välsorterat, och tar gärna emot dina förslag och önskemål på böcker som du skulle vilja hitta i biblioteket. Vi har även ämnesområdeslitteratur som t.ex. historia, konst, samhälle, kvinnolitteratur etc. Intill våra bekväma fåtöljer hittar du också ett brett urval av dagstidningar och tidskrifter.

Vi har även en del litteratur med stor stil och i kategorin Lättläst. Vi är också anslutna till Legimus digitala talboksbibliotek för dig som behöver anpassad läsning.

Kontakta biblioteksassistent Ulla Lannér för att få hjälp med mer information och konto på Legimus

Ulla är på plats måndag och tisdag 08.00-16.30, torsdag 08.00-12.00

Månadens boktips

Vinnare av Augustpriset 2020 i den skönlitterära klassen.

I Göteborg förbereds en stor retrospektiv över konstnären Gustav Beckers verk från 1980-talet och framåt. Vart psykologstudenten Rakel än vänder sig möter hon sin gåtfullt försvunna mammas ansikte på utställningsaffischen som är tapetserad över stan. I samma veva slungas Rakels pappa, förläggaren Martin Berg, in i en omtumlande livskris.

”Samlade verk” är en roman om djup kärlek, mångårig vänskap och konst i spänningsfältet mellan fiktion och sanning. Dessutom är det en storslagen Göteborgsskildring med moderniteten och klassresan som fond.

En imponerande debutroman. Lydia Sandberg måste ha gjort en omfattande research då hon träffar så prick i ett Göteborg under 80-talet. Dessutom är hon väldigt påläst förstår en då hon så detaljerat kastar sig mellan de mest spridda ämnen.

En ren njutning att läsa och en vill aldrig att den ska ta slut.

//Ulla

Omslag till "Samlade Verk - Lydia Sandgren"

Bokklubben

Skolan har vanligtvis en bokklubb som brukar ses i matsalen kl.15.30 – 16.30 ungefär en gång i månaden för avslappnat bokprat och fika. Bokslukare, långsamläsare, periodare – alla är välkomna!

Med tanke på den rådande situation med covid-19 träffas vi inte längre. Tills läget ser annorlunda ut får vi resa och göra nya bekantskaper i böckernas värld.

När bokklubben är igång igen kommer mer info här.

Låneinstruktioner

Nu kan du söka böcker på ÖGs bibliotek genom databasen Cicero surf. I datorn, mobilen eller läsplattan var du än är, du behöver alltså inte vara på skolan. Inget inlogg behövs.

Gå in på Cicero surf och välj institution – skriv in Östra Grevie folkhögskola.

Du kan söka på flera sätt:

1.    I första sökrutan som kommer upp skriver du in den titel eller författare du letar efter och klickar på förstoringsglaset. Troligtvis den sökning du kommer använda mest. Enkelt och snabbt.
  2.    Eller så väljer du enkel sökning där du kan finjustera sökningen och välja både kategori och ämne.
  3.    Avancerad sökning; här har du flera alternativ – tex om du vill söka flera författare samtidigt inom  ett ämne.
Ett litet steg för biblioteket men ett stort steg för att synliggöra bibliotekskatalogen och peppa läsningen!

Personal

Har du tips eller önskemål om litteratur, eller vill anmäla dig till bokklubben – kontakta biblioteksassistenten.

Ulla är på plats måndag och tisdag 08.00-16.30, torsdag 08.00-12.00.