Ansökan till Musikteaterutbildningen gör du i två steg. Dels fyller du i en digital ansökan på vår hemsida senast den 11 april. Dels förbereder du ett scenprov till den 25-26 april.

Ansökan är öppen 4 februari – 11 april 2019

Förbered ditt scenprov

Ditt scenprov startar med en fysisk uppvärmning som leds av våra nuvarande elever. Vi ber dig därför att komma till scenprovet i kläder som du kan röra er i.

Sånger

Välj två sånger från listan nedan. En av dem ska vara på svenska. Lär dig texten utantill och fundera över vad sången handlar om. Vilken information om karaktären får du från texten? Vad vill karaktären? Vem sjunger karaktären till?  Sångerna framförs enligt noterna i listan nedan.

Monolog

Välj en av dessa texter till ditt scenprov och du behöver inte bry dig om vilket kön rollen ursprungligen är skriven för. Du kommer att få spela upp din scen inför lärargruppen så förbered din gestaltning väl. Fundera till exempel över vad är det för situation personen i texten befinner sig i? Vad vill han/hon? Och vad gör han/hon?

Vi tittar på.

• hur väl sökningsproven är förberedda
  • hur du använder texten
  • din fantasi och föreställningsförmåga
  • din personlighet
  • din samarbetsförmåga

På ansökningsdagen framför du en sång och en monolog. Behöver vi höra mer ber vi dig att även sjunga din andra sång

Kom ihåg att vi i lärargruppen är här för din skull! Vi vill att du ska känna dig trygg, säker och göra bra ifrån dig. Vi letar inte efter färdiga sångare och skådepelare. Vi letar efter elever som har potential, glädje, värme och som brinner för att berätta historier.

Lycka till!

/ Andreas, Niklas, Olof, Monica och Stephanie