Ansökan samt anvisningar för arbetsprover på Grafisk design – Visuell kommunikation.

Antagningen sker efter bedömning av arbetsprover. Ansökan görs digitalt som en Pdf i format A3. Din Pdf ska inte vara större än ca 7 mb. 

Ansökan är öppen 6/2-4/5.

  1. Formge ett bokomslag på din favoritbok. Har du en favoritbok? En bok som du läst flera gånger med tummade blad? Eller en bok som påverkat dig mycket? Är det en spännande roman eller en barnbok som du läst sedan du var liten? Du väljer fritt.

Formge ett bokomslag till din favoritbok. Gestalta ett omslag med en fram- och baksida. Skriv en kort förklaring om vad boken handlar om (max en A4). Presentera ditt omslag tillsammans med dina idéer, tankar och skisser på 2 sidor i din Pdf. Du kan arbeta i valfri teknik. Formatet på bokomslaget är fritt. 

  1. Gör en filmposter på den sämsta film du sett. Det finns alltid någon biofilm som stannat kvar i minnet som den sämsta film en sett. En film som är så dålig att du kanske rentav måste se den igen. Har du nyligen sett en riktigt dålig film? Eller har du någon biofilm kvar i minnet sedan lång tid tillbaka? Vad är det som är dåligt med filmen? Handlingen? Eller visuellt gräslig? Eller är skådespeleriet pinsamt?

Gestalta en filmposter på en riktigt dålig film du sett. 

Skriv en kort text om varför just denna film är en av dina sämsta filmupplevelser. 

Du arbetar med valfria tekniker. Presentera din filmposter med dina skisser och tankar på max 2 sidor i din Pdf. 

  1. Eget arbete. Välj ut exempel på konst-, design-, och eller andra tekniker som du arbetat i tidigare eller som du arbetar med just nu. Det kan t.ex. vara grafisktformarbete, annat digitalt arbete som t.ex. film, konstnärliga arbeten, illustrationer, teckningar, fotografier, skulpturer, krokier, grafik m.m. Skriv kort om dina arbeten, om dina tankar och inspirationskällor. Presentera på 2 sidor i dinPdf. 

När du gör dina arbetsprover, kan du arbeta med de tekniker du känner dig hemma i. Du får gärna utmana dig själv både i teknik och tanke. Det viktiga är att du har kul och testar dina gränser. 

 

Frågor kring arbetsproverna, kursens innehåll och utformning ställs till kursansvarig Kristina Eldon via mail: kristina.eldon@ostragreviefolkhogskola.com

  

Anvisningar för din ansökan

 Följande handlingar ska alltid bifogas din ansökan 

  • Personligt brev (max ett A4) 
  • Personbevis från Skattemyndigheten 
  • Betyg 
  • Arbetsprover

Ansök här och bifoga dina arbetsprover.
Du laddar upp dina arbetsprover i din digitala ansökan.