Antagningen sker efter bedömning av arbetsprover. Arbetsprover som ej följer nedanstående anvisningar kommer inte att bedömas. Obligatoriskt är att du söker med 5-10 verk digitalt.

Det är valfritt att söka med måleri, skulptur, teckning, video, foto, ljud, objekt osv. som du fotograferar av och laddar upp digitalt i din ansökan. OBS! Vi tar inte emot fysiska arbetsprover.

Dina arbetsprover kan vara bildfiler, ljudfiler eller videofiler. Maxlängd för film- och ljudverk är ca 3 minuter. Här laddar du också upp en verkförteckning där ditt namn och adress, titel, teknik och tillkomstår för varje bild står med.

Efter genomgång av arbetsproverna kallar vi ca 25 personer till en antagningsintervju/skype. Därefter avgörs vilka 8-12 personer som är antagna till FFK. Vi upprättar också en reservlista med preliminär rangordning. Skolan lämnar ingen motivering till sina beslut angående antagning. Juryn består av två huvudlärare och två elever. Stor vikt läggs vid arbetsproverna samt det personliga brevet. Även förkunskaper och tidigare skolor/kurser med konstnärlig inriktning är ett plus men vi kräver inga förkunskaper för att du ska kunna ansöka.

Anvisningar för din ansökan –  Ansökan är öppen 4 februari – 5 maj 2019

 Följande handlingar ska alltid bifogas din ansökan

  • Personligt brev ( max ett A4) där du beskriver din bakgrund, din tidigare erfarenhet av konstnärligt arbete/utbildning och varför du söker till FFK på Östra Grevie folkhögskola.
  • Personbevis från Skattemyndigheten
  • Betyg
  • Arbetsprover

 

Ansök här och bifoga dina arbetsprover

 Du laddar upp dina arbetsprover i din digitala ansökan.