Röster i rörelse: Samtal med K.G. Hammar på temat ”Drömmar”

Tisdag 10 mars kommer f.d. ärkebiskop K.G. Hammar till Östra Grevie folkhögskola och leder ett samtal på temat ”Drömmar”, som en del i samtalsserien Röster i rörelse. Varmt välkomna!

Röster i rörelse är en serie samtalsevenemang på sex skånska folkhögskolor i samarbete med ABF. En inbjuden gästtalare introducerar kvällens tema som publiken sedan samtalar vidare om. Teman och talare är valda utifrån en vilja att ge vidgade och varierade perspektiv på samtiden.

Kvällens tema: ”Drömmar”

Ärkebiskop Emeritus KG Hammar, född 18 februari 1943 i Hässleholm, var ärkebiskop i Svenska kyrkan 1997–2006. Som företrädare av en liberalteologisk linje inom Svenska kyrkan utmärktes hans tid som ärkebiskop av både denna linje och hans samhällsengagemang. KG Hammar är gästprofessor i teologi vid Centrum för teologi och religionsvetenskap (CTR) vid Lunds universitet.

KG Hammar kommer att prata om gemensamma visioner genom historien och fram till vår nutid utifrån temat drömmar. Shalom är det hebreiska ordet för den bibliska fredsvisionen. Men vad hände sen?

Tid: Tisdagen den 10 mars, klockan 19.00 – 21.00
Plats: Matsalen, Östra Grevie folkhögskola, Gamla landsvägen 39, Vellinge

Fri entré, kaffe och nybakta drömmar serveras.

Ytterligare föreläsning i samma serie:
28 april: Rädda Världen eller ”business as usual” – föreläsning av Hannah Stanton, Skurup folkhögskola.

Arrangörer:
Östra Grevie folkhögskola, Skurups folkhögskola, Malmö folkhögskola, Glokala folkhögskolan, Albins folkhögskola, Fridhem folkhögskola, ABF Malmö, ABF Skåne

För mer information eller frågor kontakta marika.kajo@ostragreviefolkhogskola.com

Facebookevent hittar du här.