Allmän kurs – Polishögskoleförberedande

Hem / Utbildningar / Allmänna utbildningar / Allmän kurs – Polishögskoleförberedande

FÖRDJUPAT SAMARBETE MED POLISUTBILDNINGEN I MALMÖ – LÄS EN TERMIN PÅ ÖSTRA GREVIE – ÖKA DINA CHANSER ATT KOMMA IN PÅ POLISUTBILDNINGEN

Nu trimmas Östra Grevie folkhögskolas klassiska polishögskoleförberedande kurs för att ytterligare matcha kraven för att komma in på polisutbildningen. Samtidigt anpassar vi också studietiden för att du direkt efter avslutad kurs ska ha möjlighet att påbörja polisutbildningen.

Att arbeta som polis innebär att ha ett yrke med variation där du möter människor i olika sammanhang. Då polisarbetet i hög grad är händelsestyrt ställer det krav på att du snabbt ska kunna avläsa olika situationer och anpassa ditt handlande efter såväl demokratiska värderingar som rådande omständigheter.

Utbildningen riktar sig till dig som är trygg, flexibel och empatisk, samt har kunskaper i flera språk, gärna utomeuropeiska. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i svenska språket – i både tal och skrift.

UTBILDNINGENS MÅL ÄR:
  • att du ska vara mycket väl förberedd för Polisutbildningen och andra högre studier
  • att du ska ha god förståelse för vad ett arbete som polis innebär
  • att du genom fysisk träning ska vara redo att klara Polisutbildningens fystester
INTRÄDESKRAV:
    • Svenska 1 eller svenska som andraspråk 1
    • Svenska 2 eller svenska som andraspråk 2
    • Samhällskunskap 1a1
    • Matematik 1
    • Engelska 5

Terminskostnad 500 kr
Materialkostnad 100 kr

Du behöver en egen bärbar dator eller motsvarande.

1 termin heltidsstudier

Terminsstart och terminstider »

Studierna är på heltid och är studiemedelsberättigade. CSN »